Let op! Geld lenen kost geld

Over Moneyathome

Wat biedt Moneyathome?

Moneyathome biedt jou een doorlopend krediet aan, waarmee je over een afgesproken bedrag kunt beschikken. Jij geeft aan wat je wilt lenen en Moneyathome stort het afgesproken bedrag op je rekening, dat je in vooraf vastgestelde termijnen terugbetaalt. De kredietlimiet is minimaal €150 en maximaal €3.000.

Wat kost een doorlopend krediet van Moneyathome?

Moneyathome vraagt per maand een kredietvergoeding over het nog uitstaande bedrag. Deze vergoeding wordt achteraf berekend over het op dat moment uitstaande saldo en wordt maandelijks bij je in rekening gebracht. De kredietvergoeding per dag is op dit moment 0,0359% (0,03581% per dag tijdens een schrikkeljaar). Dit komt overeen met een jaarlijks kostenpercentage van 14%. Dit zijn de totale kosten van het krediet uitgedrukt als jaarlijks percentage van het totale kredietbedrag. Dit percentage kan worden gewijzigd indien de wettelijke rente en/of het wettelijk vastgestelde maximum kredietvergoedingspercentage wijzigt. Het gehanteerde jaarlijkse kostenpercentage wordt op het rekeningoverzicht vermeld en bij elke wijziging aan je gemeld.

Totaal kredietbedrag /
Contante waarde
Theoretische looptijd
in maanden
Debetrentevoet /
Jaarlijks kostenpercentage
(variabel)
Termijnbedrag
per maand
Slottermijn Totaal te betalen bedrag (inclusief rente)
€ 250,- 39 14% € 8,- € 3,88 € 307,88
€ 500,- 73 14% € 10,- € 9,15 € 729,15
€ 1.000,- 73 14% € 20,- € 18,30 € 1.458,30
€ 2.000,- 73 14% € 40,- € 36,61 € 2.916,61
€ 3.000,- 73 14% € 60,- € 54,92 € 4.374,92

Hoe vraag je een doorlopend krediet van Moneyathome aan?

Je kunt het gewenste bedrag direct aanvragen via onze website.

Hoe beoordelen wij of je kredietwaardig bent?

Voordat wij je een doorlopend krediet kunnen aanbieden en voordat wij de hoogte daarvan kunnen afspreken, willen wij eerst op de hoogte zijn van je financiële situatie. Je moet immers wel in staat zijn ons terug te betalen, zodat je niet onnodig in de problemen komt.

Om inzicht in je financiële situatie te krijgen, maken wij gebruik van een zogenaamd credit scoring systeem. Dit is een geautomatiseerde methode waarmee we je kredietwaardigheid kunnen beoordelen aan de hand van persoonsgegevens en demografische gegevens, zoals je woonplaats en leeftijd. Deze gegevens combineren we met informatie die we in onze database van je hebben over je leen- en betaalgedrag. Daarnaast stellen wij je een aantal vragen over de hoogte van je inkomen, je vaste lasten en over mogelijke omstandigheden die van belang kunnen zijn voor je kredietwaardigheid. Je begrijpt dat het belangrijk is om deze vragen zo goed mogelijk en naar waarheid te beantwoorden. Met al deze gegevens kunnen wij een beeld vormen van je kredietwaardigheid en zijn wij in staat om te bepalen of we jou op verantwoorde wijze een doorlopend krediet kunnen verschaffen.

Tot slot helpt de informatie die wij kunnen opvragen bij de stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) ons bij de vraag of je wel of niet voor een doorlopend krediet in aanmerking komt.

Mochten we meer informatie nodig hebben om je kredietwaardigheid te kunnen beoordelen en je maximale kredietlimiet vast te stellen, dan nemen we contact met je op. Moneyathome heeft het recht voorwaarden te verbinden aan de kredietverstrekking.

Over Bureau Krediet Registratie (BKR)

BKR bevordert maatschappelijk verantwoorde financiële dienstverlening. Door gegevens over kredietwaardigheid te verzamelen, levert BKR een bijdrage aan het beperken van de risico’s voor kredietgevers en aan het voorkomen van overkreditering bij kredietnemers. Tevens bestrijdt BKR hiermee misbruik en fraude in het financiële verkeer. Om deze doelstellingen te halen, verwerkt BKR de persoonsgegevens van kredietnemers in het Centraal Krediet Informatiesysteem.

Om op verantwoorde wijze krediet te kunnen verstrekken, raadpleegt Moneyathome deze gegevens altijd voordat we een krediet verstrekken. Zo voorkomen we dat je financiële verplichtingen aangaat die je niet kunt dragen. Daarnaast zijn wij verplicht kredietovereenkomsten van meer dan € 250 bij BKR te melden.

Wanneer je een betalingsachterstand van meer dan drie maanden hebt, doen wij daarvan melding bij BKR. Dit kan gevolgen hebben voor iedere eventuele volgende financieringsaanvraag.

Alle gegevens die BKR over jou registreert, kun je raadplegen. Wil je meer informatie over het BKR, vraag dan een informatiefolder aan of kijk op de website van BKR.

Verantwoorde kredietverstrekking

Een doorlopend krediet heeft gevolgen voor je financiële situatie. Voordat je een doorlopend krediet aangaat, moet je jezelf twee vragen stellen: heb je het echt nodig en past het maandbedrag dat je straks aan Moneyathome moet betalen in je maandelijkse vrije bestedingsruimte. Als je daaraan twijfelt, is het verstandig om een overzicht te maken van al je netto inkomsten en netto uitgaven per maand. Past het opgegeven maandbedrag niet binnen je budget, dan kunnen wij je niet helpen. Wij zijn verplicht om na te gaan of het aangaan van een doorlopend krediet verantwoord is. Om daar achter te komen, moet je een aantal vragen beantwoorden over de hoogte van je inkomen en je vaste lasten. Deze inkomens- en lastentoets is verplicht gesteld door de toezichthouder op kredietverstrekking, de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De wettelijk voorgeschreven ‘standaard informatie inzake consumptief krediet’ wordt je tijdens de aanvraag aangeboden. Je bent verplicht de vragen die wij je stellen naar waarheid te beantwoorden.

Contact

Moneyathome wil je zo volledig mogelijk informeren over het product, de dienstverlening en de bijbehorende algemene voorwaarden. Mocht je toch nog vragen hebben, kijk dan eerst even of jouw vraag al beantwoord wordt bij de veel gestelde vragen. Staat je vraag hier niet tussen, dan kun je je vraag per e-mail aan ons stellen. We zullen je zo snel mogelijk antwoord geven. Je kunt ook bellen tussen 08:30 en 12:30 uur, op maandag tot en met vrijdag op 0800 – 6116.